Gyorshírek

Csőcselék blog

A dzsojsztikk olyan mint az uborkakonzerv, csak nem visel kalapot...

Utolsó kommentek

Cigányozó kapitány avagy nincs cigánybűnözés?

2009.02.02. 19:09 | enpera | Szólj hozzá!

Címkék: miskolc leváltás rendőrkapitány cigányozó visszahelyezés

Tele van az index mindenféle hírrel és blogogal amik cigányozásnak állítják be a miskolci rendőrkapitány tájékoztatóját.
Néhányba bele is olvastam. Vicces ez az álszemérmeteskedő álcigányfajvédő hozzáállás. Úgy próbálják beállítani azt, hogy valaki kimondja hogy cigány, az rögtön mocskosnácifasiszta stb. (közben persze fogalmuk nincs e szavak értelméről) (hja és nem, én sem vagyok az)
Persze, kimondani nem lehet hogy cigány követte el a bűncselekményeket, de azért regisztrálják, mert a bíróság előtt enyhítő körülmény a hátrányos helyzet... Ez is vicces.
Valamint ha cigány ellen történik bűncselekmény, rögtön televan a sajtó, tv, net, hogy már megint bántják a cigányokat, meg nyilatkozik az áldozat is hogy bakancsosok törték be az ablakot. Aztán persze kiderült ott is hogy két cigánycsalád összetűzése volt uzsoraügylet miatt.
Tehát most akkor szabad-e írni hogy cigány? Jó jó tudom, cigánybűnözés sincs... azok szerint akik burokban élnek, gazdagok, valamilyen városban, a falun rettegő emberek meg biztosan hazudnak. Az az öreg néni is direkt megölette magát, akinek kinyomták a szemét, levágták a lábát, kettévágták a fejét majd megerőszakolták. (sajnos ez is tény, utána lehet járni)

Most biztos sokan elkezdenek fasisztázni, rajta, saját magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.

Szerintem nem a szőnyeg alá kellene söpörni a kérdést, hanem foglalkozni vele és megoldani! Csak ehhez a kérdéshez persze semelyik hatalom nem mer nyúlni, mert az ilyen gusztus-talan féle kis tolvaj több milliárdot közvagyonból elcsaló férgek rögtön náciveszélyt ordibálnak. Persze lopni csalni lehet. (tudom, ez meg demagógia)

Csak ha esetleg ténylegesen odafigyelnének a kérdésre (nem fókusz-passzív műsorok szintjén, meg politikusi hazugságok szintjén) akkor esetleg lehetne tenni valamit a cigánybűnözés, sőt annak az oka, az egész cigánykérdés ügyében. Például elkezdeni felzárkóztatni, hiteles cigányvezetőket választani, nem pedig olyanokat akik csak ellopják a kapott pályázati pénzt. Oktatásra költeni, segélyezési rendszert átalakítani, közmunkaprogram, stb stb stb. De addig, míg csak szemérmesen elfordulunk az ügy kapcsán, és nem szabad kimondani sem a szót, mert rögtön lefasiztáznak, addig csak a feszültség fog nőni, aztán majd szépen jönnek az összetűzések, kapával kaszával (eddig is voltak, csak a média elhallgatja), meg egyre több és egyre durvább incidens fog történni. S addig a nem bűnözők kirekesztése is folytatódni fog, mert az emberek általánosítanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://uborkakonzerv.blog.hu/api/trackback/id/tr20918712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása