Gyorshírek

Csőcselék blog

A dzsojsztikk olyan mint az uborkakonzerv, csak nem visel kalapot...

Utolsó kommentek

Első igazoltatásom

2009.03.16. 10:09 | enpera | Szólj hozzá!

Címkék: március 15

 

Részt vettem március 15-én a Jobbik megemlékezésén a Deák téren, 2009-ben, egy nyugati mintájú demokráciában, az Európai Unió egyik országában. Hogy ez miért érdekes akkor? Mert a két kormánypárt, a kommunista utódpárt MSZP, és a hazug vezetője, valamint szélsőségesen fasiszta törpe-SZDSZ, akinek egyik vezetője ciánoztatná a magyarokat ismét nagy rettegésükben az összes rendőrt elhívta megvédeni a "demokráciát", tőlünk, a békés ünneplőktől.

Morvai Krisztina és Vona Gábor beszéde után ugyanis, az állítólag minket biztosító rendőrök a Nyugati irányába távozó tömeg útját elállták, a Bazilikánál lévő következő beszédről az embereket kiszorították. Így ismét lehetetlen volt a tömegnek távoznia, ahogy ebben a "jogállamban" már megszoktuk.

Mint megtudtam, 9-ig volt bejelentve a tüntetés, de a rendőrség, akik ahelyett hogy a vidéki embereket védték volna a bandákba verődött csürhék támadása elől, a tömeget oszlatták egy erőszakmentes bejelentett tüntetésen. 

Nyilván a rendőri intézkedésekre rá fogják húzni a törvényességet a lex tojás alapján, illetve már nehezen, mivel késő este Morvai Krisztinát és a vele lévőket is jól megrugdosták, szigorúan a liberalizmus jegyében, persze. Hiszen ez Európa, ugye.

Tehát ott álltak hős rendőreink szép pajzsokkal, a tömeget feltartva. Próbáltunk átmenni, hogy mégis, milyen jogon zárták el az útvonalat, választ nem kaptunk. Illetve válaszul egy jó nagyon nyomtak rajtunk, ez is valami. Ezután vagy félóra múlva jött a felszólítás, hogy hagyjuk el a másik irányba a helyszínt, amit nem értettem, mivel ott is sorfal volt. Ekkor a tömeg egy része, köztünk én is az Ó utca felé vettük az irányt, és valami mélygarázson át jutottam vissza a körútra, a Nyugatihoz. A tömeg már többfelé szakadt ekkor.

Békésen álldogáltam a zebra zöld jelzését várva, néhány ember volt már csak körülöttem, amikor a kereszteződés másik oldalán rendőrautók fékeztek és körbevett néhány rohamosztagos jelmezbe öltözött feketeruhás kormányoldali erőt demonstráló rendőr. Mivel nagyon marcona a külsőm, és volt nálam egy esernyő is, bevallom, rögtön többen álltak körbe nehogy valami rosszat tegyek :)

Szóval megtörtént életem első igazoltatása, amúgy úgy tudom indok nélkül nem jogszerű, de mivel nagyon udvariasak voltak és még szép estét is kívántak, így nagyon az sem érdekel, hogy felírták az adataimat, és hogy hol igazoltattak. Mondjuk fogalmam sincs mire kellett ez, de ha ez kell nemzetünk felemelkedéséhez, valamint a bűnözés visszaszorításához, akkor gratulálok.

Ezek után több rendőrt hazafelé már csak kocsiban láttam.

Nem értem:

1. itt miért ilyen kemények a rendőrök, a bűnözők láttán pedig miért fordulnak el?

2. milyen alapon zárják le egy rendezmény menekülési útvonalát?

3. milyen alapon provokálnak, lökdösődnek?

4. hová lett a szólásszabadság?

5. hová lett a gyülekezési szabadság?

6. miért rúgdossák az földön fekvő embereket?

7. állítólag van egy liberális pártunk. Ilyenkor miért nyilatkoznak kommunistaként vagy konzervatívként?

8. ez a hazug kizsákmányoló kormány miért van még hatalmon??? Hol az ellenzék? Azaz miért nincs ellenzék?

9. miért érzem magam a Rákosi-korszakban, ha kokárdát veszek?

A mobilos képekért elnézést, a rendőrségi fellépés miatt nem merek vinni normális gépet egy megemlékezésre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uborkakonzerv.blog.hu/api/trackback/id/tr231005028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása