Gyorshírek

Csőcselék blog

A dzsojsztikk olyan mint az uborkakonzerv, csak nem visel kalapot...

Utolsó kommentek

A szélsőséges párt nem jutott be

2009.06.09. 21:37 | enpera | 2 komment

Címkék: választás fidesz eu szdsz mdf jobbik

Tegnap este kiderült, a magyarok nem akarnak neoliberális szélsőségeseket az EU parlamentbe. Ez jó.
Az MDF hatalmas mellénnyel ünnepli saját magát, az 5.2%-ukra. Ez szánalmas.
A radikális jobboldal 3 mandátumot szerzett. Ez nagyon jó.
A fidesz győzelme és az mszp posztkommunista tolvajpárt hitvány eredménye teljesen papírforma, bár SAJNOS teljesen következmény nélküli.
Az mszp és az szdsz szerint egyébiránt a gazdaság sokkal jobban teljesít mint másfél hónapja, a munkahelyeket sikeresen megtartották, a forintot stabilizálták. Ekkora hazugságot kommentálni is felesleges, aki ezt elhiszi, azzal nem érdemes vitatkozni.

Nézzük sorban a pártokat:

8. MCF ROMA Ö. 13 440 szavazat, 0,47%
Hát, a köztörvényes Kolompár Orbán vezette erőszakra buzdító csoportosulása nem túl fényes eredményt ért el, bármennyire is próbálkoztak megfélemlítő vonulásukkal. Mondjuk a cigányság értelmes része miért is szavazna egy olyan tolvajra aki őket lopja meg, és megélhetési politikus? Ráadásul a cigányság ellen erőszakoskodó Gárda mellett lépett fel, csak ilyen eset nem fordul elő, épp a fordítottja, falvakat rettegésben tartó cigánybandák vannak.

7. MUNKÁSPÁRT 27 818 szavazat, 0,96%
Hozták a szokásos eredményt, interjút nem láttam velük, honlapjukon nincs vélemény az eredményről. A programjuknak voltak számomra szimpatikus pontjai, de ennyi. Érdekesség, hogy 4 megyében legyőzték az SZDSZ-t.

6. SZDSZ 62 344 szavazat 2,16%
Még az LMP-HP is lenyomta őket :) Persze Gabriella azt nyilatkozta hogy szükség van rájuk, mint liberális erőre, de az ország nem ezt mutatta meg. Természetesen rettegnek, uszítanak az általuk szélsőségesnek leírt Jobbik ellen, féltik a megmaradt hatalmukat. A melegeket és drogosokat éltető kampányuk igazán gusztOstalan volt. Ideje ennek a szélsőséges kirekesztő neoliberális pártnak eltűnnie. 

5. LMP-HP 75 066 szavazat, 2,60%
Többet kaptak mint a rabmadarak.

4. MDF 153 172 szavazat 5,2%
Meggyőződésem, hogy Bokros Lali kapta ezt az 5%-ot, nem az MDF. Az MDF szavazók már rég leléptek, amióta egyszemélyessé vált a párt, állandósultak a botrányok, és főleg mióta áthelyezkedtek baloldalra a szoci bajszossal karöltve. Igazi köpönyegforgató társaság.

3. JOBBIK 426 746 szavazat, 14,77%
A választás nagy nyertese. A változást akarók, valamint a "jobboldalban" meg a "baloldalban" csalódott választók érték el ezt az eredményt. Sokat lendített Morvai erős személyisége a szavazatokon, jó választás volt. (és még ért is ahhoz amit csinál, nem úgy mint a többi párt megélhetési politikusai, akik úgy ilyen jokeremberek, ide oda rakosgatják őket) 3 mandátumot senki sem várt, meglepetés volt.

2. MSZP 501 967 szavazat, 17,37%
Nagyot buktak. Bár olyan lentről ahol vannak ez művészet, de sikerült. Persze folyamatosan hazudoznak, hogy ez nem jelent semmit, nincs következménye blabla. A baj az, ha a Fideszen múlik tényleg nem lesz változás, mint az azóta elhangzott nyilatkozatok mutatják. A botoxos nemzet anyósa is a szádeszes haverjaihoz hasonlóan rögtök elkezdett szélsőjobb veszélyről hazudozni, de erre számítani is lehetett. Félnek. De nem a szélsőjobbtól hanem az elszámoltatástól. Ami reméljük meg fog történni, rengeteg csaló tolvaj vár a mentelmi joggal takarózva a büntetésére.

1. FIDESZ-KDNP 1 628 570 szavazat, 56,37%
Várható volt az eredmény. Csak nem kezdenek vele semmit, örülnek neki és kész. Az állandó előrehozott választásokkal való "riogatás" csak kamu, már több igéret volt rá, de nem történt semmit. Úgy látszik, a Jobbikkal kapcsolatban még kivárnak.



Szánalmas, hogy a kommunisták egyfolytában kisebbíte ni próbálják a vereségüket azzal, hogy hazudoznak a kis részvételi arányról, ami pedig a többi országhoz képest magas. Olyanokat kamuznak hogy a nyugod mszp-s választók otthon maradtak. Na persze, az mszp-s választók ennyien maradtak...

A bejegyzés trackback címe:

https://uborkakonzerv.blog.hu/api/trackback/id/tr141175482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirkos 2009.06.10. 20:53:16

Nagyon büszke vagyok rád Gábor!!!
Szombaton meg pártpolitikától függetlenül beb@szunk...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2009.06.10. 21:56:05

@Mirkos: Köszönöm Peti, készítsd a májad...
süti beállítások módosítása